Life In Motion

Levél 7 éves kori önmagamnak

A filmekben gyakran van szó olyan szituációkról, hogy a szereplőket választás elé állítják: megtudhatják, hogy a jövőben milyen rossz dolgok történnek majd velük. Ha valaki 7 éves koromban feltette volna nekem a kérdést, hogy szeretném-e tudni, mi történik majd velem később, egész biztosan NEMMEL válaszoltam volna. Sajnos azonban az élet nem egy film, amit a megfelelő pillanatokban ki-be kapcsolgathatunk vagy tekerhetünk előre-hátra. Egy útmutató mindenesetre jól esett volna, hogy könnyebb legyen.

Kép forrása: Pexels

Álljon itt pár tanács 7 éves önmagamnak, hogy a feldolgozás könnyebb legyen:

 • A család nagyon fontos. Pontosan 3 éved van még, hogy az Apukádat úgy szeresd, ahogyan csak Apát szeretni lehet, mert 33 éves korodra fogalmad sem lesz, mit jelent az a szó: Apa, és milyen kontextusban használják. A rendelkezésre álló idő minden pillanatát ki kell használnod, mert sosem tudhatod, hogy mikor veszítesz el valakit, aki fontos számodra.

 • Ne hazudj. Soha, senkinek – de legfőképp saját magadnak ne. Hiába próbálsz valamit szépíteni, csak az időt vesztegeted.


 • Ne gondolj bele többet egy kapcsolatba, mint amennyi, vagy amennyinek látszik. Sem a párkapcsolat, sem a barátság nem lesz attól több, ha Te belelátsz valamit, ami nincs is.

 • Lesz egy nagyon hosszú kapcsolatod. Azt hiszed majd, hogy Ő lesz a férjed, de hidd el, hogy ez csak egy fejedben létező illúzió, amit el kell engedned. Ha nem teszed, akkor nagyon hosszú ideig, legalább 5 évig fogsz szenvedni, és képtelen leszel akár egyetlen Férfit is közel engedni magadhoz.

 • Nagyon szeretsz majd szenvedni, de hidd el: minél több ideig sanyargatod a lelkedet, annál mélyebbre ásod magadat és a végén teljesen egyedül maradsz abban a ragacsos, undorító mocsárban, amit kreáltál magadnak. Kapaszkodj apró, de pozitív dolgokba, mert nagyon rövid az élet és a végén lehetőleg ne csupa negatív emlékkép peregjen le előtted.

  Kép forrása: Flickr

   

 • Több barátod lesz, mint ami sokaknak megadatik egy élet során: talán túl sok is. Tanulj meg szelektálni, vagy legalább a hibáidból tanulni, mert ez a Te érdeked. Lesz egy barátnőd, aki a családtagoddá válik majd. Mindened odaadod neki, 11 évig melletted lesz, de a végén nem téged választ majd. Ok nélkül fordul majd ellened, ez olyan érzés lesz, mintha nekifutásból két lábbal rúgnának mellbe, de vegyél erőt magadon. Ez nem a Te választásod, ne dühöngj és ne tegyél fel kérdéseket évekig. Lépj tovább: nem kell mindent megérteni, csak fogadd el.

  Kép forrása: Flickr

   

 • Végezetül: nem úgy és nem akkor fognak történni dolgok, ahogyan te azt eltervezed. Ez tök normális, nem vagy egyedül ezzel. Nem a világ esküdött ellened össze, ezt értsd meg. Aktualizálj és éld meg a pillanatban a lehető legjobbat, amit ki lehet hozni belőle. Nehéz lesz, de lebegjen előtted:


„A könnyű feladat a ketteseknek való.”

 

Kiemelt kép forrása: itt.

Ha tetszett amit olvastál, örülünk Vincent. Ha nem, akkor legközelebb jobban próbálkozom. :-) Köszi, hogy itt vagy és növeled a nézettségemet - ha még többet olvasnál, böngéssz kedvedre a bejegyzéseim közt. A blognak van Facebook oldala is, amit ér kedvelni: itt.  Ha pedig megosztasz - akkor uralkodsz. :-)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!