Life In Motion

Én és a Fiam – mint két kicsi LEGO (DUPLO)

Szeretném bejelenteni a bámulatos örömhírt, miszerint a Fiam végre átlépte a konstruktív(abb) kor küszöbét! 🙂 Tehát, most már nem csak és kizárólag rombolásra és pusztításra képes (habár még mindig a “sötét oldalt” részesíti előnyben 😀 ), hanem elkezdett ÉPÍTENI is. Ennek örömére pedig előhúztam a képzeletbeli cilinderemből az “ász” lapomat: a LEGO DUPLOT.

Igen, végre elérkezett. Elérkezett az ideje, hogy elpakoljam a csörgőket és a babás játékokat. Leáldozott a bábos kesztyűk, a “semmire se való” toligálós játékok, az “ábrabehelyezős” és “rúdra karikarakós” játékok kora. Annyira örülök, de komolyan! Több szempontból is.

via GIPHY

Egyrészt azért, mert így egy csomó hely felszabadult a nappaliban, és kiélvezhetem az időszakot, ami az újabb játékok érkezéséig még hátra van. 🙂 A másik ok ennél fontosabb: Bence rohamos fejlődésnek indult, most már nem kap 2 másodperc alatt idegösszeomlást azért, mert nem tudja összeilleszteni a nagy Lego kockákat – mert már össze tudja! Hihetetlen, de tényleg lehet tapsikolva örülni ennek is.

Kicsit félve raktam elé a LEGO DUPLO Batman verzióját, mert bevallom: ha az az első visszajelzése, hogy utálja Batmant, én valószínű mélydepresszióba süllyedek. Vallom ugyanis, hogy Batman különleges és örök, Batman a jóbarátunk. És persze: “Mindig légy önmagad. Kivéve, ha lehetsz Batman. Akkor légy Batman.” Ezen alapelv alapján kívánom megkezdeni Fiam szuperhőssé nevelését. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy már a korai évek alatt is előtte legyenek a meghatározó alakok. 🙂

LEGO DUPLO bontogatás – nagyon izgatottan 🙂

Egyértelmű tehát, hogy az első LEGO DUPLO fejlesztő játék Batman témájú. Van hozzá Batman jármű, Batman figura, és az – egyik – ősellenség: kacsamobilon ámokfutó Pingvin. Meg egy pingvin. Csúszdával. 🙂 Azt hinné az ember, hogy ebből nem lehet túl sok mindent összehozni. Dehogynem! Félelmetes, hogy az én beszűkült agyammal máris elővettem a játékhoz való tájékoztatót, és aszerint raktam össze a kockákat, egyéb elemeket.

És akkor jött a Fiam. Aki a másodperc töredéke alatt szedte szét az egészet, és rakta össze teljesen másképp. Újra és újra. A végén a pingvin (a madár) ült Batman járgányában, a Főgonosz az említett járgány egyik “szárnyán”, míg szuperhősünk (Batman) csúszdázott a rögtönzött vidámparkban.

Ne nyomd meg a piros gombot! – DE. (elsőre a kilövőgombhoz nyúlt, csak szólok)

Vicces, hogy Bence, akit képtelenség akár 2 másodpercig lekötni, fél órán át rakosgatta azt a pár kockát a végtelenségig (és tovább) próbálgatva a lehetőségeket. És élvezte. Mutogatta. Hozta-vitte. Bevont engem is, pedig közismerten nem vagyok a legjobb fiús játékokban. Oké mondjuk Batman, az más. Azt élvezem. Ráadásul én is Lego mániás voltam már gyerekkoromtól kezdve.

20170502_140950_Fotor20170502_140933_Fotor20170502_140829_Fotor
< >
Batman a járgányban, háttérben a jól öltözött Pingvin, kacsán

Lehet, hogy ezt a döntést később megbánom (amikor naponta lépek majd rá egy-egy Lego kockára itt-ott a lakásban), de azt hiszem, hivatalosan is megnyitom a “LEGO DUPLO KORSZAKOT”. Mert végre lehet összedolgozni a Gyerekkel, és nem is tudom, melyikünk élvezi ezt jobban! 😉

 

Ha tetszett amit olvastál, örülünk Vincent. Ha nem, akkor legközelebb jobban próbálkozom. :-) Köszi, hogy itt vagy és növeled a nézettségemet - ha még többet olvasnál, böngéssz kedvedre a bejegyzéseim közt. A blognak van Facebook oldala is, amit ér kedvelni: itt.  Ha pedig megosztasz - akkor uralkodsz. :-)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!