Life In Motion

10+1 tipp a boldog párkapcsolathoz – avagy “a szerelem nem fenékig vidámpark”

A címben olvasható idézet Vavyan Fable-tól, egyik kedvenc tinédzserkori írómtól származik, és maximálisan igazat adok az állításnak. Nemrég voltam egy kreatív írás kurzuson, immár második alkalommal, és ott kaptuk feladatul a 10+1 párkapcsolati tipp megírását. Megírtam, és most kiokosítalak Titeket. Nem vagyok női magazin, tehát ilyesmit nem kaptok többé, de egyszer az életben én is lehetek “bölcsességautomata”. 🙂

Tehát következzen a 10+1 tipp a boldog párkapcsolathoz, Vicától:

1. Már a Hupikék törpikék által is tudhatod, hogy az élet nem csak játék és mese – szóval nem értetek majd mindig egyet. De ne is akarj, mert nem vagytok ugyanolyanok, és a problémamentes kapcsolat uncsi – hidd el, gondok nélkül hamar kiégnétek, szóval a problémák normálisak, csak mindig beszéljétek meg őket.

via GIPHY

2. Soha ne akard megváltoztatni a másikat, mert balul sülhet el. A halat ne akard megtanítani biciklizni, mert vagy képtelen rá, vagy pedig semmi kedve hozzá. Jó lesz ő úszva is – pláne, ha így ismerted meg!

3. Rémes egy közhely, de élj a mának! Azaz nem kell turkálni a másik múltjában, hagyjuk békén az exeket – és ők is hagyjanak békén minket. Elvégre az ember – hacsak nincs valami defektje – nem szeret hullaházakban mászkálni, és ez így van rendjén.

4. A legtutibb dolog a mértékletesség. Nyilván ne patikamérlegre tegyük a dolgokat, de az adok-kapok a legtisztább dolog egy kapcsolatban. Ha állandóan kritizálod, becsmérled a másikat, ne várj köszönetet – és fordítva.

via GIPHY

5. Soha ne saját magadból indulj ki, ha kettőtökről van szó. A kapcsolatban ketten laknak, és az egyik nem Te vagy. 🙂 Egy kapcsolatban amúgy sem lehetsz önző, szóval kezelj mindent úgy, hogy az kettőtök érdeke.

6. Soha ne ekézd a pasid/csajod mások előtt. Elvégre Ő a Te választásod, a Te bizonyítványod.

7. Ne csépeld el a szavakat! Mondd ki hangosan neki, hogy „szeretlek”, de ne minden ötödik percben. Viszont 10 év után sem unalmas egy szó, ha okosan használod.

via GIPHY

8. Mindig könnyebb megszerezni valamit, mint fenntartani. Ennek megfelelően mindig fordíts figyelmet a másik felé. Ha teszel rá, hogy mire van szüksége, ne számíts tőle köszönetre vagy megértésre.

9. Akármennyire is küzdesz ellene, egyszer minden elmúlik. Ne görcsölj ezen: a szerelem sem örök, éppen ezért fontos a tisztelet, a figyelem és, hogy a párod egyben barát és szövetséges legyen.

via GIPHY

10. Engedj teret a spontaneitásnak! Nem kell mindent túltervezni, és nem kell mindig A/B/C terv egy kapcsolatban (sem). Csináljatok hirtelen programokat – főleg, ha gyerek van, vagy régebb óta együtt vagytok. A randi nem csak egy idegennel izgi!

+ 1 Minden nap kérdezz valamit a pasidtól/csajodtól. Érdeklődj, de SOHA, semmi szín alatt ne tedd fel a kérdést, hogy „Hogy telt a napod, Szívem?”

via GIPHY

 

Kiemelt kép forrása: Pexels

Ha tetszett amit olvastál, örülünk Vincent. Ha nem, akkor legközelebb jobban próbálkozom. :-) Köszi, hogy itt vagy és növeled a nézettségemet - ha még többet olvasnál, böngéssz kedvedre a bejegyzéseim közt. A blognak van Facebook oldala is, amit ér kedvelni: itt.  Ha pedig megosztasz - akkor uralkodsz. :-)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!